dimarts, 5 de maig del 2015

El vot més inútil és el que anomenen “vot útil”!


El vot útil? Un munt de cops he escoltat la mateixa cantarella. Instal·lats en el poder com a govern o com a recanvi, les butxaques del partit plenes de “donacions” i un lloc privilegiat en els mitjans de comunicació, comencen les campanyes a anys llum dels altres contrincants. Molts anys he vist i he patit aquesta desigualtat, he criticat quan els meus s’han endeutat per a poder competir en aquesta cursa sense oportunitats.


Fa mal d’ulls la hipocresia dels grans aparells polítics que en campanya es fan ressò de reivindicacions i propostes que obliden immediatament quan governen. Els govern de majoria absoluta han estat una demostració, avui a Espanya encara tremendament dolorosa, del que significa l’oblit dels compromisos electorals i de l’arbitrarietat i l’amiguisme institucional.

A voltes els desgast d’un o altre permeten els governs de coalició. No menystinc l’experiència guanyada en aquests governs per les forces polítiques que no es conformen amb la gestió del present però necessiten de l’experiència i la credibilitat que comporta l’enfrontament amb la crua realitat de governar. Experiències necessàries però insuficients si no et conformes amb un paper subordinat.

Es hora d’alternatives, pot ser avui encara no seran de present, però es cou el canvi. Però aquest necessita a voltes de foc lent. Si som capaços de desempallegar-nos de l’oportunisme i del sectarisme. Si combinem experiència i renovació. Si abordem es problemes sabent seleccionar instruments i persones lligant sempre les grans decisions al mes gran consens.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada