divendres, 14 de juny del 2013

Els quatre rius i la “zona zero”



Confondre un projecte de projectes, el pla que s’ha presentat per a remodelar les lleres dels quatre rius de la ciutat,  amb una proposta realista a aplicar en el que resta de mandat o fins i tot el vinent, és una confusió interessada. Pot ser el govern no ho ha dit, però fruit de l’entusiasme o de que estem mancats de bones noticies així ho ha semblat .

Sempre he escoltat que cal tenir projectes al calaix per si en un moment cal aplicar-los, sempre també he tingut dubtes per què el que sovint passa es que quan es possible aplicar-lo s’han de refer de soca-rel. Però que bonic es vendre fum quan els problemes s’amunteguen i els conflictes no desapareixen amb el simple fet de posposar les solucions.

No nego la qualitat de l’estudi “Girona, quatre rius i una sèquia” elaborat pels arquitectes Olga Felip i Josep camps, és més que interessant i les infografies publicades fan somiar. El que m’empipa és la instrumentalització, la venta del producte quan encara s’està molt lluny d’implementar un procés que el fes viable.

Quan encara estem lluny de solucionar problemes de present, la zona cero i el futur del Parc central, per exemple, pot arribar a ser ofensiu que es facin volar coloms amb aquest projecte que per aplicar-lo ens caldran molts milions i molt de temps, quan manquen uns i altre per als immediats i no tenim fulla de ruta i cronograma de les actuacions més urgents. Fum, fum, fum...!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada