dijous, 20 de juny del 2013

50 anys de l’annexió de Palau-sacosta, Sant Daniel i Santa Eugènia de Ter




En el passat ple de juny, Joan Corney en nom de les entitats que donen suport al reconeixement del que va significar per Girona l’annexió de Palau-Sacosta, Sant Daniel i Santa Eugènia de Ter, va dir amb veu molt clara la deute  que la ciutat te amb els veïns i veïnes d’aquets pobles. No es tracta de cap celebració es tracta de memòria.

En aquests 50 anys molts som els que hem anat a viure a aquests indrets i molts no saben la seva història, el hi ha estat amagada i no poden valorar el que tenen pel que han tingut, pel passat que ha anat creant el present.


Des de fa més de vint anys visc a Sant Daniel, han crescut els meus fills, ens sentim de Girona, però tenim consciència de poble. Hem viscut l’estrip de la inútil, innecessària, variant de la NII, però també la cura que veïns i veïnes i posa en la defensa de la natura i les tradicions de la Vall. Gaudim d’una associació de veïns i veïnes renovada amb gent jove, amb empenta que reclamen i sembla que se’ls escolta. Es plantegen nous projectes per preservar la vall i fer la viva. Caldrà fer-los realitat.

No s’han fet des de l’Ajuntament les coses bé en aquets pobles-barris, entre el paternalisme i la indiferència, com a Santa Eugènia on es va desaprofitar tot el que podia donar el Pla de barris. El sectarisme polític, la prepotència ho va impedir. Dels errors s’ha d’aprendre.


El 30 de juny es farà al saló de descans de Teatre Municipal un acte no pas de celebració, ni festiu, serà una acte de memòria històrica , de reparació. En els propers anys veurem si es canvia el rumb i els pobles que ara son barris esdevenen part d’una Girona amb accents i història diversa. Caldrà menys retòrica i més participació, de la bona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada