dissabte, 13 de juliol del 2013

Cal canviar-ho tot!


Vivim anys de crisi, temps de canvi d’època, moments mot durs en el terrenys social, nacional i democràtic. Un període de precarització de les vides de molta gent, de depreciació del drets de la ciutadania, de corrupció desfermada que maltracta la democràcia. Uns anys de governs i de polítiques a Europa, a Espanya i lamentablement també ací a Catalunya, al servei del saqueig neoliberal: el PSOE les va posar en marxa, el PP i CiU les han aprofundit, i de quina manera!

Però una època també en que molta gent ha trencat amb la indiferència i la resignació i ha fet un pas endavant per comprometre’s des del compromís i l’optimisme.

Cal, al meu parer, partir d’una idea clau: la transformació passa per articular la presencia de tanta i tanta gent dels diferents espais en conflicte a la construcció social de l’alternativa. Sabent que la mobilització social s’ha de combinar amb l’activisme institucional i això passa per lliurar batalles electorals. D’ací que crec que ha passat a Girona la època de presentar batalla escampats en diferents partits alternatius, on passem més temps desgastant-nos que construint una alternativa.

Hem de contribuir ací, a Girona,  i arreu de Catalunya, a enfortir un procés constituent, un procés que derroti la injustícia i la vella política, que construeixi el dret a decidir i l’estat propi; que vagi trenant les lògiques d’emancipació social, l’alliberament nacional i  l’ideal democràtic. Cal forjar una aliança social i política, que també ha de ser local, per canviar-ho tot des de les dinàmiques de lluita, però també des de la necessària articulació política d’aquestes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada