divendres, 5 de juliol del 2013

Balanç de govern? El que cal es una nova transició, també en el mon local!


Avui la Nuri i jo hem fet un balanç dels dos anys de govern de CiU, es un ritus que va començar l’alcalde en conferència pública i que els altres grups municipals amb f¡diferents formats han continuat. Ens hi hem pensat molt a fer-ho per què el balanç s’ha de fer un cop passats el quatre anys i nosaltres cada any publiquem una revista on situem els esdeveniment que la nostre parer han estat claus en l’activitat municipal.

Hem decidit fer-ho exemplificant a la parada del BUS 11, recentment tancada per trasllat, com a metàfora d’aquest govern que tenim, canviar les coses de lloc per que tot continuï igual, i en alguns casos, com aquest,  pitjor.
 

Per que no s’ha produït el canvi, ha estat simplement un recanvi, no s’ha modificat la maneres de governar, s’han fet unes reformes de canviar de lloc les coses, però no s’ha pogut o volgut transformar. Alfonso Guerra, l’home fort dels primers governs socialistes des del any 1982, al preguntar-li que era per a ell el socialisme va respondre, “que governem els socialistes”. Aquest pensament canviant ara socialisme per CiU es el que hegemonitza la forma de governar la casa de la Vila.

Clar que calen canvis i més quan veiem que socialistes i convergents es semblen al governar més , molt més, del que diuen quan uns i altres estan a l’oposició. Cal un canvi a fons de qui i sobre tot de com es governa. Al haver governat he aprés a fer coses però sobre tot com no s’han de fer. Cal doncs noves formes i nou projectes, espero que siguem capaços de sumar, per que si ho fem multiplicarem i aleshores serà possible un canvi a fons. Si parlem de transició nacional, també cal una nova transició en el mon local.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada