dimarts, 9 de juliol del 2013

El Ple del dilluns: La línia 11 no es toca, però haurem d’esperar per a participar!


Un Ple més llarg del que en un primer moment semblava, ha començat amb la reivindicació de la PAH donant suport a dos dones en situació de risc a punt de perdre els seus fills per un dictamen, al meu parer desafortunat, dels serveis d’infància. He demanat públicament a l’alcalde que es reunís amb les afectades i trobes una solució que no passi per la separació de mares i infants.

Dels molt temes tractats destacava l’aprovació del reglament de participació de barris, anomenat “pressupostos participats”. Els que no volien participació en els pressupostos treuen pit i els que varen pactar fer-los, a contracorrent, acaben denunciant un procediment que com a mínim es esbiaixat. Contrastos del Ple.

Hem escoltat veus clares i crítiques Xavier Villareal per la Mesa d’Entitats, Nuri Terés per ICV-EUiA i Jordi Navarro per La CUP. L’accèssit a la intervenció més llarga i alhora més incompressible ha recaigut per unanimitat en el regidor Berloso, el que compagina dirigir els serveis socials a l'Ajuntament i cobrar també com a càrrec de confiança a la Diputació...

De les mocions cal destacar la que ha deixat en minoria al govern, la presentada per la CUP i ICV-EUiA per a mantenir la ruta de la línia 11del TMG  i reforçar els servi a la zona est. El govern s’ha quedat sense arguments i el seu aïllament el torna a deixar en evidència. Ara cal que es posi a fer amb tanta rapidesa coma  tingut per desfer el servei.

Un cop més el govern conservador s’entesta en fer veure que no està en minoria i tot i que moltes vegades la jugada li surt bé pactant amb la dreta espanyolista del PP o amb el PSC, cada cop més a la deriva. L’exemple el tenim amb els anomenats “pressupostos participats”. També, perd, i ho fa estrepitosament , tenint que rectificar la cacicada dels canvis en la línia 11 al barri Vell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada