diumenge, 8 de març del 2015

8 de març: Res de bo es pot fer sense les dones


Del segle XX, la revolució més solida, sense dubte, ha estat la revolució feminista, que ha capgirat el paper que el masclisme parapetat en les tradicions situava en la subalternitat a mitja humanitat. La lluita, els valors revolucionaris, l’exemple i l’empenta de moltes dones i dels homes que compartiren aquesta lluita han marcat el nostre destí.


El segle XXI, però, es desenvolupa amb incertesa, el vents reaccionaris embolcallats amb la violència volen desfer el que hem caminat i entre altres objectius, no pas el menys important, es troba retornar a la dona aquell paper subaltern. El fanatisme religió fa estralls i te com a objectiu acabar amb la llibertat i especialment el drets individuals sotmet-nos  a l’arbitrarietat i la desigualtat.

De Catalunya estant, necessitem fer fora altres factors més subtils que continuen posant bastons a les rodes de la igualtat. En el salari, en la jornada laboral, en el llocs de decisió...la discriminació continua sent present. Que el record de les dones assassinades en una fabrica de Nova York el 8 de març ens continuï impulsant a la lluita feminista, a la lluita per la igualtat. Ni un pas enrere!

1 comentari: