divendres, 13 de març del 2015

Què caldria fer per a canviar el govern de la ciutat? Construir el que ara no tenim.


La pregunta que encapçala el post d’avui l’he escoltat molts cops darrerament, el fet de no presentar-me anima pot ser a més d’un a demanar-me el parer. No soc un observador neutral, em sento implicat amb la candidatura de l’Eugenia Pascual i la recomano a tort i a dret. Però entenc el neguit de bona part del meus interlocutors que no creuen que moltes candidatures per separat puguin fer ombra a la de l’actual govern i els seus aliats.


Es cert que ningú està segur de res, son unes municipals molt especials, hi ha qui les vol plebiscitàries, també els que volen afermar-se com opció, aconseguir espai en un projecte dividit, o aquells que creuen ser referents per als moviments socials. masses coses, sovint contradictòries,  per a agrupar-les en un una sola opció.

M’agradaria veure confluir l’esquerra alternativa, política i social, en una mena de Girona en Comú, però no s’han donat, de moment, les condicions, o no hem sabut entre tots crear-les. Ni els partits poden desaparèixer, ni els ciutadans independents han de tenir un paper secundari. No es pot fer taula rassa de l’experiència acumulada ni continuar fent el mateix. Però sense confiança i autoritat democràticament atorgada les idees no esdevenen organització.

Per això recolzaré la candidatura d’ICV-EUiA  encapçalada per L’Eugènia, perquè crec que el dia després caldrà encetar aquest diàleg obert amb totes i tots els que volen un canvi de debò, i aquells que votaré hi contribuiran. Bé, alguns em diran que hem perdut quatre anys, però, com he dit més d’un cop, la nostàlgia no ens ha d’impedir l’acció. El que cal fer, s’ha de fer... s’haurà de fer!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada