dilluns, 21 de febrer del 2011

Aquest dissabte a Sant Narcís hem refermat el COMPROMÍS AMB L'EDUCACIÓ



Aquest dissabte he participat en una sessió especialment engrescadora promoguda pel Consell Escolar Municipal en el centre cívic Sant Narcís. Es tractava de posar en comú la feina feta en el camí d’elaborar un Pla Educatiu de ciutat.

Una ciutat gran com Girona, amb tota la seva gent i amb totes les seves institucions i entitats, pot també comprometre’s amb un projecte que la faci avançar com a ciutat educadora. Aquest és el repte: dir que l’educació és cosa de tots i totes, fer de l’educació un projecte de ciutat, posar l’educació al cor de la construcció de la Girona que ve.

Des de l’any 1990 Girona és ciutat educadora. Formem part d’una associació internacional que aplega centenars de ciutats d’arreu del món. Aquests municipis estan compromesos en fer de la seva ciutadania i dels seus espais oportunitats quotidianes per a l’educació.

Aquesta responsabilitat compartida per una ciutat més educadora a proposta de la regidora d’educació Nuria Terés ens va portar a plantejar-nos fer un Projecte Educatiu de Ciutat. Un Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) és una eina de planificació que ha de servir per definir, amb la participació de la ciutadania, les línies prioritàries de l'educació en un territori entenent aquesta com un procés d'aprenentatge al llarg de la vida.
L'educació va més enllà de l'escola i s'entén que qualsevol ciutadà o ciutadana està permanentment en disposició de donar i rebre impulsos educatius.

El PEC ha anat teixint una xarxa de complicitats molt potent: mestres, professorat, famílies, esplais i activitats de lleure, d’esports, d’art, empresarials,entitats, empreses, associacions i col·lectius de totes les edats, al costat de les tres institucions Ajuntament, Departament d’Ensenyament i Universitat de Girona. Tots compartim un objectiu: que a la nostra ciutat cada espai sigui un lloc d’aprenentatge i cada acció una ocasió per educar.

Ha estat un gran encert fer el PEC per crear xarxa i donar contingut a “Girona, ciutat educadora”. Avui podem dir ben fort que l’escola no està sola i que la societat gironina està compromesa amb l’educació. Les dificultats i complexitats dels propers anys en enganxen preparats i il·lusionats per encarar junts el que ha de venir. Als que governem des de l’Ajuntament el PEC ens continua comprometent amb un ferm lideratge que fins ara hem demostrat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada