dissabte, 12 de febrer del 2011

Paraigües per la Pau




Girona ha estat envaïda aquest divendres per més de 3.500 infants de les escoles de la ciutat. S’han concentrat al Parc del Migdia acompanyats, cadascun d’ells, d'un paraigües. Un paraigües molt especial perquè els nens i nenes els han decorat amb motius relacionats amb la Pau.

La Nuri Terés em recorda que aquesta acció s’emmarca en un projecte internacional anomenat “Umbrellas for peace”.  Aquest moviment vol fer reflexionar els infants sobre els valors de la Pau a través de l’art.

L’espectacle dels milers de paraigües oberts, expressant colors brillants farcits de símbols de pau, m’ha impressionat. De ben segur que ha impressionat també els centenars de pares, mares, adults que s’han concentrat al parc.

Darrera aquest espectacle promogut pel Servei Municipal de Cooperació i Solidaritat i la Coordinadora d’ONGs, sobretot hi ha una voluntat i unes conviccions dels mestres: fer de les escoles espais promotors de valors.

En temps de crisi i de dificultats de tot tipus, també de valors, els professionals de l’educació romanen i perseveren com a agents actius de transformació social. Educar és començar a canviar el món.

Dotar de transversalitat als valors de la convivència i el diàleg, dins les escoles, és una prioritat que ens fa entendre la qualitat educativa de la nostra ciutat i del nostre país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada