divendres, 25 de novembre del 2011

25N. Per una Girona lliure de violència masclista.


El 25 de Novembre, dia internacional per l’eradicació de la violència masclista, recordem les diferents formes que pren la violència masclista com a expressió d’una discriminació que arriba a nivells d’extrema gravetat, absolutament intolerables, que evidencien la necessitat de transformar l’ordre social i els patrons socials i culturals de les societats del segle XXI.

L’eradicació de la violència no pot ser un ideal utòpic, cal treballar incansablement pel dret a la seguretat i la llibertat de totes les dones. I cal continuar treballant per la necessària transformació social,  intervenint en  les causes estructurals de la discriminació per a eradicar-ne el sexisme.

Malgrat els avenços produïts durant els últims anys d’aplicació de la Ley Integral contra la Violencia de Género i de la Llei del Dret de les Dones a Eradicar la Violència Masclista, que han comportat millores significatives i una major consciència social sobre el problema de la violència que s’exerceix contra les dones, cal ser conscients que queda un llarg camí a recórrer per eradicar aquesta xacra social.

En els dos mandats anteriors vam fer des de l’Ajuntament de Girona un gran esforç per crear programes i recursos destinats a la lluita contra la violència masclista.  L’equip d’Intervenció en violència de Gènere ha estat i és un referent. La creació del SIAD ens va permetre millorar la comunicació i atenció a les dones. Sempre he pensat en que les administracions de proximitat, com són els ajuntaments, han de ser els principals agents impulsors de polítiques destinades a garantir els drets de les dones a viure lliures de violència. Calen, però, recursos que sols la Generalitat pot donar i que en el govern anterior l’esforç fou important, cosa que no es pot dir de l’actual on les tisores hi han entrat a bona part dels programes.

La crisi no hauria de servir d’excusa per a retallar els drets socials, ni els drets de les dones a viure lliures de violència. Des d’aquest bloc faig una crida a totes i a tots a participar en els actes que aquests dies moltes associacions de la ciutat protagonitzaran en el camí d’una ciutat sense violència masclista. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada