diumenge, 6 de novembre del 2011

Avui s’acaben les Fires 2011

Temps de fires, de retrobar amics, de nostàlgies d’infantesa i de la infantesa dels teus fills. També de preocupació per tanta gent que les viu amb incertesa perquè ha perdut la feina i li costa explicar als fills petits que no poden fer com a les fires de l’any passat, que no poden estirar més el braç que la màniga.

Temps de fires i de pluges, temps que no espanta als més joves per anar a barraques. Un espai, aquest de barraques, sempre controvertit. L’alcohol forma part de la nostra cultura però no deixa de ser molt perillós quan es consumeix sense moderació. On situar el just terme entre festa i borratxera?

Trobarem aquests dies més d’una opinió que, emparant-se en algun incident negatiu, proposarà treure aquest espai. A voltes confonem l’espai amb el que s'hi fa o es deixa de fer. L’espai públic pateix una crítica que els espai privats, tants i tants locals on ven i consumeix alcohol, no reben. Una certa hipocresia que no ens ha de fer menystenir la necessitat de revisar el model. 

No estaria de més que a partir de demà les entitats i l’Ajuntament obrissin converses per, amb temps, cercar uns acords que millorin l’espai i doni més alternatives de les que ara tenim.

Ara bé, les Fires són més que “la Copa” i si em permeten faré un suggeriment, ampliem les activitats, obrim-les als nous espais que te la ciutat, per fer-les més vives .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada