diumenge, 27 de juliol del 2014

Per què no anirem a la inauguració d'EL VOL, espai gastronòmic de Girona.


Hem rebut la invitació de l’esmorzar presentació de EL VOL espai gastronòmic Girona. Es farà el dilluns proper a dos quarts d’onze del matí. Els regidors d’ICV-EUiA no hi anirem. I que no s’interpreti com un lleig als cuiners, tots ells respectables, que estan darrera del projecte, ni tampoc com una oposició de principi a qualsevol esdeveniment que modifiqui la postal de Girona. Ho fem pel procediment, per la manca de diàleg previ, al prendre una decisió que com te el suport municipal ens incumbia a tots els electes.

Ni ens sentim protectors de les essències d’una visió fonamentalista de barri vell, on al nostre parer hi pot cabre aquest projecte i els de les cuines del mon, per exemple, ni estem en contra de la iniciativa privada en la promoció econòmica i turística de la ciutat. Creiem però, que cal diàleg per a arribar a un consens ampli abans de prendre decisions, que si no es fan bé porten a la greuge comparativa.


Si no ha estat fàcil en aquest àmbit, fins ara, fer determinades coses i quan s’han fet han aixecat polèmica, recordin l’andròmina que va posar el bòlit, al damunt de la sala Fidel Aguilar ara fa uns anys, aprenent dels errors, calia fer-ho avui d’una altre manera. No estic per l’immobilisme, el que vull és trobar procediments pactats que equilibrin l’interès públic amb les iniciatives privades, que no el qüestionin sinó que el facin compatible.

Molta gent, molts treballadors i treballadores viuen de la hosteleria i del comerç a la nostra ciutat, hi caben projectes de molta mena i de la mateixa manera que hem d’exigir una formació adequada i unes condicions de treball dignes, hem d’assegurar uns criteris comuns i no arbitraris que EL VOL, que es presentarà, no ha complert, al nostre parer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada