dimarts, 15 de juliol del 2014

Un Ple extens i intens: aigua, residus, àrea urbana.


Un Ple, el d’ahir, extens i intens, on es va parlar de la gestió de l’aigua, dels residus i de l’àrea metropolitana. On es van confrontar visions molt diferents, com no pot ser d’una altre manera entre representants d’una ciutat plural, però on també es van cercar posicions comunes en un tema, del que parlarem força en el futur, com és l’àrea metropolitana de Girona, l’àrea urbana, que en funció de necessitats, pròpies i compartides, hem d’anar fent amb diàleg i acords.

El sentit comú va permetre deixar alguns punts, mocions i preguntes per al proper Ple i tot l’intent de automesurar el temps d’intervenció, algunes inicialment llargues, amb repliques i algunes contrarèpliques innecessàries ens va fer allargar el temps. Es curiós, però, que qui més critiquen l’allargada del plens o les mocions que diuen que no son de ciutat, son els i les que menys mesuren la seva responsabilitat amb la gestió del seu temps...sempre la culpa és dels altres!


Un tema tècnic sobre l’amortització de les inversions per part de l’empresa que gestiona l’aigua de la ciutat ens va permetre entrar de nou en la idoneïtat de l’actual sistema. La municipalització, com fan les grans ciutats europees, nord enllà, el millor control i gestió que aquesta permet, ens fa apropar cada cop més a aquesta alternativa, estic segur que d’ací a deu mesos serà un tema important de debat electoral i que abans de que acabi el proper mandat serà, la municipalització, un fet.

En sentit contrari anem amb el tema residus, som en una involució que, per mala gestió del responsable i la desgana de l’alcalde en aquest tema, posa en perill un projecte clau pel futur de la ciutat en el segle XXI. El període que, amb el nou contracte de neteja i la creació d’un parc de tractament integral, podia estar la solució per molts anys, ha esdevingut un absolut i clar fracàs. La demagògia emprada en la darrera campanya municipal prometent, CiU, que no es faria el parc i el malbaratament de la bona fe de l’anterior govern deixant sense executar el sis milions per al projecte, ha portat a la passivitat primer, durant tres anys, i ara a allargar, amb 27 milions d’inversió, l’actual incineradora de Campdorà, quinze o vint anys més! si no voleu tassa, tassa i mitja.

En un proper post parlarem d’àrea metropolitana i en concret de l’àrea comercial proposada per l’Ajuntament de Salt, Vilablareix i Sarrià.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada