dimecres, 26 de novembre del 2014

Mas, cap o cua? Diàleg o capteniment?


Ahir el President Mas va fer una conferència intensa i extensa, barreja de propostes previsibles i alguna d'imprevista. No em va deixar indiferent. Malgrat els interrogants i les propostes a mig fer, és, malgrat tot, la proposta més completa de que fer després del 9N i te la virtut de no seguir roda del que passi a Espanya, sinó avançar-se per a poder influir en els plantejaments futurs.

Se que corro un risc al donar la meva opinió sense esperar a veure que diuen els meus i els altres, soc d’ICV , però sempre he dit el que penso dins i fora de l’organització, en moments tant importants com els que vivim, no faré de menys.


Quin punt fort i quina mancança hi trobo en el discurs del president? com a element clau i positiu una llista unitària en la que ell no hagi de ser el cap, a ningú se li escapa les crítiques de messianisme que ha tingut i la sospita d’aprofitament partidista que se li pressuposa. Que l’encapçali una persona de consens amb data de caducitat per a ell i tota la llista genera confiança, de present i de futur. La principal mancança, el model i la política del govern entrant en l’acció simultània de portar-nos a l’estat propi i al referèndum i governar el país, per que no podem esperar a assumir els reptes socials que ens commouen.

Per tot això, crec que no ens podem tancar amb prejudicis i tacticismes partidistes,  cal arremangar-nos per a negociar una llista àmplia i plural encapçalada per un/una independent de prestigi, que representi la pluralitat que suma, i alhora un govern que situï l’acció social coma prioritat, es a dir que desfasi les polítiques que en salut, educació, medi ambient i benestar ens han fet retrocedir aquests darrers anys.

Si hi ha voluntat per totes bandes ens en podem sortir, i estic obert a millors propostes, les escoltaré totes, però que sumin, que actuïn sobre la realitat per a transformar-la, que es posin al servei del poble, de la nació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada