dimecres, 5 de novembre del 2014

Podemos i/a Catalunya, comentari de comentaris.


Començaré primer de tot deixant clar el meu respecte per totes i tots el que estan avui implicats en el cercles de l’esmentada organització, entenen que és un projecte incipient i que bona part de la seva estratègia està per concretar. Opino des d’aquestes ratlles sobre els analistes que sense ser de podemos, estan apareixent com a bolets, intentant portar l’aigua al seu molí volent influir, curiosament, en els que no són d’aquesta organització.

He llegit darrerament algun d’aquests comentaristes, obsessionats amb el que anomenen pejorativament “el procés”, que més que analitzar aquesta organització avui, projecten el que ells voldrien que fos a Catalunya, d'un anticatalanisme més o menys apàtrida que no qüestiona l’actual estat espanyol, entenen que la mobilització pel dret a decidir i per la independència  és un muntatge burgés o un instrument manipulador en el que ICV-EUiA i la CUP han caigut com a xitxarel·los.


De fet ciudadanos va néixer amb aquesta arrel però sembla que s’ha anat “aburgesant” i el que cal és una cosa més “d’esquerres” (?), cal fer una OPA especialment a sectors d’ICV-EUiA per que es torni al bon camí i deixin de banda als malvats “indepes” que dins l’organització els han manipulat. Fins ací, un discurs conegut que si titllo de lerrouxista em diran que manipulo, però molts d’aquets pot ser no han llegit a don Alejandro ni han estudiat el seu moviment, si ho fan trobaran el seu coqueteig amb el republicanisme radical i amb l’anarquisme i el seu ferotge anticatalanisme superficialment antiburgés però sobre tot contrari al republicanisme catalanista d’esquerres.

Bé, Podemos trobarà el seu camí, el seu congrés a Madrid dona esperances a molta gent a l’estat, te una direcció sòlida i llegida, es sobre el seus actes que comentaré en el futur, però avui no me’n sabia estar sense comentar quelcom dels seu “amics interessats”.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada