diumenge, 3 de març del 2013

A Girona, CiU és l’únic govern possible? Cal construir una alternativa

Font: diaridegirona.cat
La moció de confiança que probablement es posi en marxa el proper dilluns 11 de març posarà en evidència la manca d’alternativa al govern de CiU. Cap dels partits de l’oposició pot generar una aliança coherent capaç de presentar un alcalde i un govern alternatiu.

No hi ha necessitat d’una alternativa al govern de CiU? Jo crec que sí, no solament perquè no comparteixo les línies mestres del seu programa de govern, que també, sinó perquè crec que cal anar més enllà del model de democràcia representativa del que han abusat i pervertit els partits majoritaris.

Calia el 2011 una renovació del model liderat pel PSC, sense dubte, i ho puc afirmar amb coneixement de causa perquè vaig formar part dels darrers governs de coalició amb aquest partit. I com des de les esquerres vam ser incapaços de presentar una alternativa de regeneració, l’electorat apostà per CiU, però sense donar-li la majoria absoluta.

No crec que el PSC, tot i ser el partit majoritari de l’oposició, representi una alternativa, i la situació de bloqueig es deu en bona part al dol que no ha fet per la mort d’una època on ell liderava la ciutat. Fins que noves propostes, nova gent i noves pràctiques, si són possibles, no s’instal·lin en aquest partit l’invaliden com una proposta creïble.

Crec fermament que la llavor de la renovació de les esquerres a la ciutat es troba en el mon associatiu, ric i plural, d’ell estan sorgint dones i homes, persones honestes que poden renovar les formes i els objectius de la política municipal. Conseqüents amb aquesta anàlisi hem intentat aprofundir el debat amb la CUP i empoderar el màxim a la Mesa d’Entitats i a altres associacions que hi formen part o no, per construir confiances i promoure alternatives.

No crec que cap partit per si sol, cap moviment aïllat, estigui en condicions d'aconseguir la necessària alternativa i per fer-la possible a les properes eleccions municipals, s’ha de començar des de ja. D’ací el nostre paper en ordenances i pressupostos, d’ací la nostra voluntat de diàleg amb respecte per la independència de cadascú. Però no n’hi ha prou en denunciar les desigualtats de la ciutat, el que cal es superar-les, transformar-les amb un futur i bon govern, plural i participatiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada