diumenge, 10 de març del 2013

No hi haurà moció de confiança a Girona. Però de confiança, poca




Font: aragirona.cat
El culebrot dels pressupostos 2013 ha acabat amb una caiguda del cavall de l’anomenada cap de l’oposició, és a dir el PSC. Caiguda produïda al veure la llum i afirmar de forma entusiasta el contrari del que fa dos dies deia amb el mateix entusiasme. La vella política, la politiqueria en estat pur. A ningú se li escapa que aquesta conversió hauria estat impossible si la CUP i ICV-EUiA, amb la nostra abstenció fa un mes, no haguéssim possibilitat que continués el tràmit del pressupost i la possibilitat de negociar.

Se’m pot dir que la CUP també ha canviat d’opinió, però ni per les formes, un procés assembleari que forma part de la seva forma de fer política, ni pel fons, la seva radicalitat contra el sistema, els situa, malgrat votar ara amb el PP, en un pla diferent. Ens sentim, els d’ICV-EUiA, més propers a aquest grup, malgrat discrepar a cops amb les formes, que en cap altre del consistori.

I malgrat ens abstindrem, com ho farà també el PSC, ens sentim molt allunyats d’aquest partit, que fa de la incoherència bandera i, com si els ciutadans no tinguessin memòria, es vanta ara dels resultats de la seva negociació com una mena de fet històric.

CiU a la seva, movent-se còmodament, veient que, qui es presentava com alternativa i encara avui s’ho creu, li salva un pressupostos en el darrer moment, com en el darrer moment els va deixar penjats en les ordenances. Hi ha governs que es consoliden més per les mancances dels altres que pels encerts propis.

Cal una alternativa, desgraciadament no la tindrem avui, caldrà esperar al 2015, que representi la Girona popular, la que pateix i la que el patiment no la deixa indiferent, que es basi en la coherència i el canvi de model polític. Nosaltres hi volem contribuir i, com la millor manera d’ensenyar és l’exemple, ens mantindrem, com hem fet en ordenances i pressupostos, coherents, per què creiem que cal avançar, sense dogmes ni falses lliçons, cap al poder popular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada