dimarts, 19 de març del 2013

Entitats especials de treball: SOS


Font: elpuntavui.cat

La situació no canvia i les entitats socials continuen sense rebre el pagament que la Generalitat els deu des del passat mes de juliol. Malgrat el posicionament del Ple municipal exigint el pagament, tot continua igual. Tot i el gran esforç que estan fent, s'ha mantingut la roda de pagaments, tot i que es registren alguns retards i que els ingressos que abans es feien a 60 dies, ara es fan en un termini de 90. La situació ara ja és insostenible.

La Fundació Ramon Noguera va presentar el passat mes de febrer un ERO temporal que afecta tota la plantilla de la secció de neteja de vehicles. En total, són 35 treballadors, repartits entre els túnels de rentat que l'entitat té a Mas Xirgu i a Montfullà. El termini d'aplicació és d'un any i mig, i durant aquest temps cada empleat pot cobrar de l'atur durant un temps màxim de sis mesos. Una mesura que coneixent la gent que hi treballa s’ha fet amb molt de dol i amb l’objectiu de protegir la plantilla a l’espera dels pagaments pendents que han de sustentar l’activitat econòmica de l’empresa.

No hi han ajudes i es deixa a les empreses del tercer sector que espavilin com puguin. Perquè d'alguna manera s'ha de fer front a les davallades en les vendes, i més davant la incertesa de no saber què pot passar en un futur. Qui governa està perdent els compromisos de país i sense credibilitat, sense esforç per a qui més ho necessita, es perd tota autoritat moral com a governant.

Aquest sentiment d’impotència, de no saber què fer, s’encomana i si ja és perillós en qualsevol ciutadà, doncs el porta a la passivitat i a la depressió, en els governants ho és doblement perquè ni fa ni deixa fer. Si no en saben que es retirin, però que no continuïn fent pagar en els més febles el no saber què fer ni què dir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada