dilluns, 11 de març del 2013

Un Ple on els pressupostos deixen pas al debat de l’aigua

Font: elpuntavui.cat
En el Ple d’avui s’ha solucionat el tema que semblava més polèmic, l’aprovació de pressupostos, contra tot pronòstic fa una setmana el no del PSC s’ha convertit en una abstenció entusiasta. Ja he comentat el meu punt de vista entorn a les condicions que s’han donat per aquest gir copernicà i la meva qualificació de politiqueria al procediment.

Ara bé, no és l’únic tema d’interès, fins i tot diria que si no hagués estat per la incertesa de l’aprovació del pressupostos hauria estat un altre el tema del Ple. Em refereixo a la concessió a Aigües de Girona S.A. de la gestió i distribució d’aquest recurs natural a tots els gironins. Bé, es tracta duna renovació, però hem esperat deu anys per a parlar-ne i si s’aprova haurem d’esperar-ne vuit més.

L’Ateneu Naturalista de Girona ha fet bé de posar l’accent en que no és inevitable la prórroga de la gestió a una empresa privada, bé, mixta, però amb capital privat majoritari. Ha promogut el debat i els interrogants manifestats són prou importants perquè aquest debat s’ampliï a la ciutadania. Demanar una prórroga de tres mesos i fer una Audiència pública, també ens sembla a nosaltres una bona iniciativa.

El nou plec de condicions, el nou conveni, és força millor que l’actualment existent, ho reconec. S’ha fet una bona feina i si l'objectiu és continuar com estem, un xic millor, s’ha fet el camí. Però no compartim que aquest sigui l’únic camí. L’ombra en la gestió al mirar uns números, que encara ens semblen incomplerts, ens fan arribar a la conclusió que cal més llum, un bon debat i possiblement la municipalització del servei.

Avui farem el debat però molt em temo que el peix estigui vengut i la vella política s’imposi i de nou CiU i PSC, amb el fidel escuder del PP, que quan sent la paraula “privat” levita d’alegria, ho tinguin ja tot decidit. Esmerçarem tots els arguments i tota la voluntat de transparència perquè no sigui així, i si s’aprova maldarem per a poder-ho revisar abans de acabar el mandat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada