dimecres, 13 de març del 2013

El Ple de pressupostos: els temps estan canviant! (2)

Font: naciodigital.cat
Escric a rebuf del triomf del Barça, una victòria que et deixa el regust dels bons plats, del bon espectacle, del bon joc. En la política institucional no és el bon fer, ni la raó, és el nombre el que et dóna la victòria. Tenir majoria absoluta durant quatre anys pot fer que tant si valguin els arguments perquè l’únic que compte són els braços aixecats. Així ens va amb l’actual govern espanyol i la seva folgada majoria la Congrés.

Tornant al Ple del dilluns, encara no païda la decisió per majoria de continuar amb la gestió privada de l’aigua, bé, mixta però amb amplia majoria d’Agbar, vàrem passar a la discussió per a l’aprovació definitiva dels pressupostos 2013.

La Nuria Terés va fer una excel·lent intervenció explicant com havíem treballat els pressupostos des del dia després de l’aprovació de les ordenances, com havíem introduït amb la unitat d’acció amb la CUP, totes les esmenes presentades per la Mesa d’Entitats, i que entre l’aprovació inicial i la definitiva, malgrat que la CUP va decidir abandonar aquest via, havíem aconseguit nous acords socials i mediambientals que milloraven la proposta aprovada anteriorment.

No es va estar de criticar l’oportunisme del PSC que en el darrer moment havia fet un gir copernicà en les seves crítiques, tot escoltant la veu de l’anterior alcalde de la ciutat, i canviat el seu vot per uns canvis que quedaven lluny de l’aconseguit per CUP-ICV-EUiA i Mesa d’Entitats i que ells tant havien minimitzat.

Coses de la política, de la politiqueria, i tot i que els temps estan canviant, hi ha qui és resisteix a veure-ho i viuen en la seva torre d’ivori de polítics professionals. Bé, la realitat s’acabarà imposant i bandejarà velles polítiques i velles i vells polítics.

Continuarem defensant amb coherència la unitat d’acció de l’esquerra transformadora, els treballs conjunts amb entitats i moviments socials, tot construïnt els camins cap a una nova forma de poder popular que compatibilitzi el millor de la democràcia representativa amb la participació ciutadana. La lluita continua!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada