divendres, 23 d’agost del 2013

Recuperem la zona cero, prioritzem Sant Narcís. És de justícia!


Reunió  aquest dijous amb representants del veïns del parc central, de Sant Narcís. Tensió lògica en unes persones que porten cinc anys patint unes obres que han quedat a mitges i que encara avui ni se sap quan s’acabaran ni qui pagarà què. Temps de desconfiança guanyada a pols per uns governs,  l’anterior i l’actual, que no han estat capaços de fer quadrar a ADIF. Uns de bon rollo, els altres estripant-se  les vestidures, però a uns i altres ADIF els ha aixecat la camisa.

El passat juliol no vàrem aprovar la licitació de les obres de Bisbe Sivilla, ja vaig donar les raons en un altre post. Resumidament volíem un Ple extraordinari en que es tractés de la reposició de tota l’obra i no per parts, per fascicles, com vaig dir. Calia i cal saber qui pagarà què i assegurar que el que no faci ADIF ho farem nosaltres.  I el poble de Girona cal que ho sàpiga i entengui que és de justícia tancar les ferides obertes a Sant narcís per la punyetera alta velocitat.

Molt veïns no ho van entendre, la pataleta del govern no hi va ajudar  i els mitjans a l’abast de l’alcalde varen cercar la intoxicació i no la solució. Al llarg d’ aquests dies he parlat amb molta gent del barri i els hi explicat les meves raons, alguns m’han entès, d’altres no, però el més important és el que em deien la majoria. El que volen es solucions . I tenen raó.

Cal que aquest mes de setembre solucionem la urbanització de Bisbe Sivilla, però també, i al meu parer això és clau, solucionem el tema de forma global, en un Ple extraordinari, abans que acabi setembre. Ha de quedar clar què farem i amb quin cronograma per assegurar la revitalització del barri amb una solució no solament urbanística, per tancar la ferida de la zona cero, cal també treballar la promoció econòmica i la integració social en el barri. Com deia abans és de justícia.

1 comentari:

  1. Joan,
    Al marge de tenir un programa global i calanderitzat de quines actuacions es faran crec que també és el moment d'assenyalar els culpables d'aquesta gran estafa.

    S'ha de recordar quina és la promesa inicial: El TAV al centre de Girona, sense viaducte, en una estació intermodal (bus, convencional, TAV) i que tot això es faria sense tocar gaire el Parc Central. Cal que es faci una revisió de tot el desenvolupament de les obres, des que ens les va 'vendre' Cascos fins ara. Saber què s'ha firmat i què no i qui ho ha firmat.

    El projecte inicial ha quedat en no res i cal saber per què i quins en són els responsables perquè no torni a passar mai més. A més, evidentment de tenir la valentia política de demanar perdó.

    Salut i bona feina a l'Ajuntament!

    ResponElimina