dimarts, 23 de juny del 2015

Foc de Sant Joan: alimentem-lo!


Amb o sense permís de les autoritats competents, faria un gran foc on cremés la hipocresia i el sectarisme, massa habitual en la vida política d’aquest, el nostre país. Una, la hipocresia, ens fa perdre la fe en les persones i sense confiança res és mou; l’altre, el sectarisme, fa de la desconfiança el patró de tot pensament i buida de contingut qualsevol aliança per avançar.


No aniria tant lluny com proposar cremar a hipòcrites i sectaris, com ho deixo escrit, en el futur algú m’ho podria retreure i amb la llei mordassa, portar-me als tribunals. En faríem prou, pot ser, en no fer-los cas, en passar d’ells. Espero que cap amic es doni per al·ludit, o si, per que no?

Vivim en un moment on molta gent necessita ajuda i més enllà de la que podem donar caldria canviar el sistema que produeix i reprodueix desigualtats. Vivim en un moment en que cal fer un nou país i per fer-ho ens cal la sobirania per obrir portes i finestres, fer un dissabte tant llarg com necessari.

Però de qui ens fiem per fer junts aquest viatge?  Seran hipòcrites els que ens donen la ma, hem de creure que qui diu el que diu, ho diu per que s’ho creu? És més fàcil caure en el vell i confortable sectarisme, creure’ns superiors moralment als altres i confortablement no fer el que cal fer!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada