dijous, 25 de juny del 2015

Per que Felip VI no és benvingut a Girona?


Les contradiccions formen part de la vida, la personal i la social. Ens costa sovint fer camí al bell mig de la confusió i els interessos creats sovint es vesteixen amb robes de colors molt diferents. Avui a Girona Felip VI entregarà, entre d’altres,  un premi a Graça Machel. Contradicció sobre contradicció, per què aprecio molt la feina de Graça Machel a Moçambic i a l’Àfrica en general i menyspreo la monarquia espanyola i el paper que ha tingut en la nostra història contemporània.


Quan m’han convidat, mai he anat als premis de la FPdGI, he passat però de la indiferència a l’enfrontament,  com a molts gironins i gironines, de forma paral·lela al nostre compromís per una Catalunya independent. L’ajuntament, com a institució, no ha sabut evolucionar amb el temps i manté una ambigüitat que ha quedat antiquada davant del pronunciament cada cop més ferm de la societat gironina.

Es cert que hi han calés, i en un sector de la nostra societat encara fa bo l’estereotip de “la pela és la pela”, és cert que algunes de les iniciatives podrien veure’s com a positives en un altre context. Però és precisament el context el que invalida els continguts i no és pot, amb coherència donar la benvinguda al rei, que representa una trama institucional hostil que impedeix la nostra sobirania.

Des del memorial de greuges, entregat a Alfons XII, fins al dia d'avui, han passat moltes coses i el catalanisme majoritari a passat de reclamar l’autonomia a la independència. Aquesta, avui, és el model polític que volem, no som “el problema català d’Espanya”, som la Catalunya que vol viure lliure i amb bon veïnatge. Reveríem amb cortesia al cap de l’estat espanyol si vingués a una Catalunya lliure! Avui no és el cas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada