dimecres, 10 de juny del 2015

Símptomes de canvi en un pont entre civilitzacions: Turquia.


Confluència per a construir una alternativa, una alternativa basada en les forces d’esquerra i sobiranistes que uneix els diferents pobles que conformen l’actual Turquia. A l’HDP hi conflueixen el moviment d’alliberament kurd i l’esquerra turca, l’oest turc i Kurd, amb l’est, turc. Més de quaranta organitzacions civils, feministes, ecologistes...han confluït i s’han presentat amb les mateixes sigles. A la primera han superat el 10%, que era un vestit a mida per impedir precisament el que ha passat, per això la victòria s’engrandeix.


Selahattin Demirtas, pot esdevenir el Tsipras que necessita Turquia. Avui encapçala un grup parlamentari amb més d’un quaranta per cent de dones, en un moment en que la pèrdua de la majoria absoluta del Partit d’Erdogan li impedeix la involució i obre les portes a acumular forces cara a unes possibles eleccions anticipades. La lluita pel retorn al laïcisme i al reconeixement de la pluralitat nacional és fa més necessària davant de l’ofensiva sectària que es viu a la zona.

Masses tripijocs s’han fet en els darrers anys desestabilitzant estats, usant la força per a resultats molt pitjors que la situació inicial. Una mundialització guiada per a maximitzar els beneficis d’uns pocs han situat el caos i la guerra com a efecte colateral. Son bones noticies que els pobles prenguin consciència del seu destí i rebutgin falsos profetes. Un canvi, tot just una promesa, el que s’està vivint a Turquia, però ens omple d’esperança. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada