divendres, 5 de juny del 2015

Un 5 de juny amb el medi ambient en perill.


El canvi truca a la porta, amb un mon local que està tot just patint un terratrèmol polític, on res serà igual, per què els temps estan canviant. Hi ha assignatures pendents que no poden esperar més i la crisi ecològica que tenim al cim és una d’elles, sinó la més important. A pocs mesos de la cimera de París contra el canvi climàtic, la celebració, avui, del dia del medi ambient es fa més important.

Aquest 5 de juny hi ha molts motiu per a preocupar-nos. El canvi climàtic continua agreujant-se davant d’uns poder polítics europeus sotmesos a la totpoderosa indústria energètica. La destrucció de la biodiversitat, la contaminació i l’accés universal a l’aigua esdevenen problemes vitals i urgents.

En aquest moment s’està concretant una nova amenaça: el TTIP. Al bell mig d’unes negociacions secretes, la comissió europea i els Estats Units avancen en imposar-nos un tractat de lliure comerç que, d’aprovar-se, seria un cop dur, possiblement definitiu, als drets socials, ambientals i laborals conquerits amb molts i molts anys de lluites.

EL TTIP és la pitjor notícia per al medi ambient aquest 5 de juny. Recordem que Populars, liberals i socialistes al Parlament europeu s’han venut als interessos del lobbys contradint els missatges “verds” a que darrerament ens tenen acostumats. Ara més que mai els treballadors i els ecologistes han d’anar plegats contra els que volen d’una tacada eliminar les lleis ambientals que protegeixen Europa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada