dilluns, 28 de novembre del 2011

Un any de govern Mas. Estem pitjor que fa un any.


Com passa el temps! Ara fa un any CiU guanyava les eleccions. Guanyava en minoria, però no hi havia una alternativa que sumés.
Estem més bé, s’ha notat en positiu aquets nou govern? La imatge que vol donar és de que sap on va, però portem un any de retrocessos, mai havíem tingut tants parats a Catalunya ni la moral havia estat tant baixa. Algú em pot dir que no és solament culpa del govern, ni principalment. Però bé que quan eren a l’oposició ho deien de l’anterior govern i els mitjans de comunicació del Sr. Godó bé que els hi feien ressò, tant com ara callen.
La veritat aquets govern fa l’efecte de voler ser el millor de la classe, fer la pilota al professor. Si no vols tassa, tassa i mitja...El problema és que la professora Merkel poc que sembla saber on va. I el millor alumne, l’actual Generalitat, de retruc tampoc.
Se'ns diu que hem de ser austers, però es treu l’impost de successions i el diferencial impositiu de les rentes de treball i les de capital cada cop és més favorable als darrers. No hi pot haver austeritat real sense una major igualtat.
El desànim, el baixar el cap davant d’unes mesures restrictives i injustes que paralitzen l’economia, és la conseqüència, possiblement volguda, de l’actual govern. És la conseqüència més important del balanç d’aquest any.
Un país necessita un relat, una causa que el mobilitzi, que l’il.lusioni malgrat les dificultats. El catalanisme en els pitjors moments l’ha tingut, aquest govern no el té, ni el cerca. Es conforma en ser gestor, alumne aplicat d’altra de fora. I es diuen nacionalistes?

2 comentaris:

  1. ¡Hola!
    Digámosle con contundencia ¡No le queremos, señor Mas! No queremos que hunda el país en la pobreza y en la desesperación.
    Lucha Obrera.

    Saludos de J.M. Ojeda.

    ResponElimina
  2. Unió i respecte entre la gent d'esquerres és el camí per plantar cara a la dreta sense complexes. Una abraçada.

    ResponElimina