dissabte, 4 de febrer del 2012

El centre d'acollida “La Sopa” de Girona, el cor de la ciutat


Foto: El Punt Avui

El centre d'acollida La Sopa de Girona, com cada any, fa un sobreesforç per assegurar que ningú que ho necessiti es quedi al carrer sotmès a temperatures sota zero.

En els darrers anys vàrem avançar per a crear un projecte integral que anés des de la recerca al carrer d’aquells que es troben sense llar fins a la reinserció aconseguint llar i treball. El centre de dia, el menjador, l’espai de residència i els pisos assistits han estat fites en aquest camí.

Avui per avui la depressió econòmica, conseqüència de una crisi mal curada, afecta tot el procés perquè no dóna sortida a la reinserció i multiplica les persones sense recursos que acaben perdent feina i llar. Un tema pendent continua sent la manca d’una xarxa de centres com la Sopa. La pobresa extrema és un problema de país i no es pot deixar solament a la bona voluntat d'entitats i a alguns, pocs, ajuntaments com el de Girona.

No he sabut trobar en les accions que va explicar fa pocs dies el conseller de Benestar una proposta, una línia d’accions d’aquesta mena. Em temo que es continuï actuant com si l’administració de país, de Catalunya, no fos la responsable darrera, la que te l’obligació d'encarar aquest prroblema de la pobresa extrema. Sembla que fa més de padrí, amb subvencions sempre escasses, de les entitats que hi treballen, que de protagonista i coordinador en la recerca de les solucions.

En aquets dies de fred quan la pobresa és més dura, sempre tindré un record emocionat per tots els treballadors i treballadores de la Sopa. Conec bé la seva feina i dedicació, la seva professionalitat i bon cor. Per raons del resultat democràtic de les darreres eleccions municipals no hi seré, com altres anys, en el dia a dia ni podré intervenir com abans en la recerca de solucions. Però tenen i retenen tot el meu afecte i consideració. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada