divendres, 16 de març del 2012

La balança fiscal és injusta, però la política econòmica catalana és errònia.


Foto: escarranovoa.blogspot.com

L'endeutament de la Generalitat acumulat al final de l'exercici del 2011 va sumar 41.778 milions, cosa que va suposar un increment del 22% en relació amb el 2010 i per tant fixar un nou màxim històric en la sèrie, segons el Banc d'Espanya.
Aquesta noticia tira per terra el principal argument de CiU des de que va arribar al govern, els problemes del deute heretat pel tripartit era la culpa de tots els mals. Quan se’ls contestava que el deute era un problema de caiguda d’ingressos fonamentalment i no de les despeses fetes, fonamentalment, l’agitació mediàtica al seu servei ho rebutjava.
Una política fiscal injusta i la contracció de les inversions han provocat un major deute que el d’aquells que criticaven. La retallada dels serveis públics ha agreujat i no ha afavorit el creixement de l’activitat econòmica.
Encara s’amagaran en la injusta balança fiscal, però no ens enganyem, amb aquesta política econòmica, amb més diners farien el mateix. És a dir: més desigualtat i ineficàcia.
En definitiva, un repartiment desigual de les càrregues i una reducció dels serveis per aquells que fan més esforç. Aquest és el camí injust que s’ha seguit i s’entesten en continuar, sense que l’economia catalana es recuperi.
A Catalunya l’espoli existeix, però també una política econòmica errada i erràtica, per cert germana bessona de la del PP a Espanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada