dilluns, 19 de març del 2012

La reunió d’avui Ajuntament - representants polítics sobre el Tren

El camí encetat avui amb la reunió a l’Ajuntament dels portaveus municipals i amb els diputats i senadors que representen la circumscripció de Girona a las dues cambres del Parlament espanyol ha estat positiva.
No serà gens fàcil el camí i posarà en tensió els diferents partits si no se n'adonen que cal aparcar els morts de l’armari i no caure en el "i tu més"!
Perquè de morts a l’armari del PSOE n’està ple. No estava feta una adjudicació clau per al TAV. Per fi s’adjudicarà la connexió TAV- estació vella en un proper consell de ministres (23 o 30 de març), això vol dir que fins d’ací un any no estarà acabat,  trens de prova l’abril 2013 i, si tot va bé, trens regulars el juny del 2013.

Font: fotonotícies.cat
Però el cop més dur és que no està redactat el projecte constructiu del tren convencional, si es confirma, és a dir, si en Morlan no se l’ha emportat a casa seva l’esmentat no-projecte, endarrerirà molt, millor dit, molt i molt! les obres del convencional. És un escarni als que en l’anterior govern municipal se’ns havia dit que s’estava redactant, o fins i tot recordo una conversa amb l’anterior alcaldessa que em va dir que l’havia vist, se’ns queda cara de tonto.
No gens menys es posarà a prova el pes del nostre Ajuntament en la política general i els interessos econòmics que la dirigeixen. Avui per avui el lobby gironí està per construir si és que és possible.
La incapacitat de la política gironina i de l'anomenada societat civil, bàsicament representativa de gremis professionals i sectors econòmics, per a desbloquejar l’obra interminable de la NII, no ens dóna gaires esperances... Però dels errors se n'aprèn!
Tot fa pensar que aquest primer pas haurà d’anar acompanyat d’altres que embolcallin la nostra sensata reivindicació de no retardar les obres del convencional en el seu pas per Girona.
He proposat alguns punts en aquest sentit i s’ha acceptat que ens constituíssim com a mesa permanent i que com a mínim ens reuníssim cada dos mesos; i que quan anem a Madrid a veure la ministra celebrem una reunió extraordinària de suport.
Bé, continuarem lluitant en aquesta "història interminable".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada