dimarts, 27 de març del 2012

La Gent Gran de Santa Eugènia es mereix un respecte. S’ha de fer cas a la Mancomunitat

Ja fa uns dies vaig denunciar la decisió de l’antiga Caixa de Catalunya de tancar el Club Sant Jordi i deixar a la gent gran que en formava part al carrer. Vaig criticar a l’entitat per la decisió i a l’ajuntament per la passivitat.

Ahir el teixit associatiu de Santa Eugènia va reaccionar amb contundència i es va concentrar davant de l’entitat manifestant el seu rebuig i exigint la continuïtat. La Mancomunitat, l’entitat que agrupa la gran majoria de les associacions de Santa Eugènia, va donar una nova lliçó del que vol dir la participació real en els afers del barri i de la ciutat.

Font: El Punt Avui.
Com a resultat, en bona part del Pla Educació i Convivència, s’ha anat forjant a Santa Eugènia un teixit associatiu potent, que ha anat creixent en quantitat i qualitat aprofitant el Centre Cívic i les accions socials que amb aquest Pla i les partides socials del Pla de Barris vàrem anar disposant. És cert que el gruix urbanístic del Pla de Barris va anar en una altra direcció i ha deixat un pòsit d’insatisfacció i d’indignació amb l'aleshores responsable i regidor d’urbanisme.

Avui el nou govern no està aprofitant tota la potencialitat de la mancomunitat i decisions sobre la Marfà, l’antiga Salvador Allende i la lentitud en obrir el Centre de Dia per a la gent gran, està obrint un seguit de conflictes que el govern hauria de solucionar, rectificant.

El que va passar ahir és un símptoma i una advertència. En aquest tema, el del Club de Gent Gran i en d’altres que afecten al barri, s’han de cercar solucions amb la gent i no contra la gent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada