dijous, 15 de març del 2012

En torn a la “insubmissió fiscal” en el pagament de l'IVA i l'IRPF aprovada en el Ple de l’Ajuntament


Contra tot pronòstic vàrem aprovar una moció en el Ple del dilluns que significa un gest en la línia d'avançar en el camí de la sobirania. Camí en que les retallades de l’Estatut i l'hostilitat dels partits majoritaris a Espanya ens hi han abocat.

No és un tancament de caixes, és una aposta possibilista que va en el sentit de passar de les paraules a l’acció. Que la Generalitat rebi els diners per a què després hagi de negociar amb els diners a la seva caixa, no com ara que el  govern de l’estat pot negar-se a fer transferències que fins i tot estan pactades.

El text de l'acord demana a la Generalitat que faciliti els mitjans per a què particulars, empreses i ajuntaments puguin ingressar els pagaments dels impostos de l'IVA i l'IRPF a l'Agència Tributària de Catalunya, i no pas a l'agència tributària espanyola.

Font: Directe.cat

Més negatiu que la resposta de la “caverna mediàtica”, és, al meu parer, la condescendència amb la que alguns que s’omplen la boca de sobirania responent que això és solament un gest. Em recorda l’acudit del "Polònia" de fa un parell de setmanes on uns pares de CiU li intentaven explicar al fill de la JNC que això de la independència no ho havia entès bé...

Em sembla que no van entendre el concepte de “gest” que vaig usar per a defensar el vot favorable i retreure a CiU la seva abstenció. No coneixen, o han oblidat, que gest fou l’any 1931 amb la proclamació de la república catalana o l'any 1977 amb el retorn de la Generalitat provisional. En canvi no és un gest dir una cosa i fer-ne una altra, això té un altre nom: “cinisme”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada