diumenge, 8 d’abril del 2012

Cal un Pla B per a desencallar el soterrament del tren convencional a Girona


El dijous vàrem entrar una petició a l’alcaldia per a què, en el temps més breu possible, es reuneixi la taula Ajuntament - parlamentaris a les Corts per a tractar els pressupostos 2012. Caldria consensuar una esmena per obrir una partida sobre el soterrament del tren convencional a Girona.

Aquesta és una de les mesures que hem d’anar desgranant per a sortir d’un atzucac en el que podem caure indefinidament si no reaccionem a temps.

No podem actuar com si no hagués passat res o, millor dit, com si hagués passat el que calia: tenir projecte i partida per començar les obres un cop acabades les del TAV.

Com deia en el Fòrum del març passat, si no es produïa el que es deia, cal tenir un pla B. A tall d'exemple us faig avinent un seguit de propostes, revisables i sempre modificables a millor parer.

Primer, aclarir on és, si hi és, el projecte executiu del convencional, els que diuen que sí que ho demostrin i si no hi és, cal una partida perquè la divisió de projectes d’ADIF el redacti.

Segon, que els grups parlamentaris representats a Girona impulsin la redacció de les esmenes per a fer possible el punt primer i situin els diners necessaris per assegurar-ho.

Tercer, concretar l’entrevista amb la ministra, al menys la convocatòria, abans d’acabar la primera quinzena d’abril i publicar la carta del què li proposarem.

Quart, crear un fons de contingències -Ajuntament, Generalitat i Foment-, per al període que vagi de l’acabament de les obres del TAV fins al començament del soterrament del convencional, per a compensar a veïns i comerciants dels problemes i pèrdues sobrevinguts pel retardament de les obres i la provisionalitat en la que es viurà en la zona afectada.

Cinquè, caldrà assegurar una bona organització de l’Audiència Pública, per això s'ha de crear una comissió Ajuntament-veïns, que la prepari i asseguri tant la convocatòria com el seu desenvolupament.

Si no ens resignem i treballem plegats ens en podem sortir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada