divendres, 20 d’abril del 2012

No Country for Old Men

Començo manllevant el títol d’una pel·lícula dirigida pels germans Coen per a exemplificar el maltracte que pateix la gent gran a Espanya i espacialment a Catalunya. Tinc la sort de gaudir de la meva mare de 90 anys, el meu pare va morir ja fa més d’una dècada, visqueren joves la guerra civil i es feren adults en el franquisme, en aquests anys de democràcia guanyaren un xic de tranquil·litat i amb pensions modestes varen resistir, després de treballar tota la vida.

Ara ells, la gent gran, amb els joves i els treballadors, privats i públics, han de pagar això que diuen que és el resultat d’“haver viscut per sobre de les seves possibilitats”. I qui ho diu? Els causants de la crisi i els seus còmplices en la política.

M’indigna la fatxenderia i prepotència del portaveu del govern, Francesc Homs, que gesticulant a la manera d’Artur Mas, com una fotocopia deslluïda, afirma “Mantindrem l'euro per recepta”, a més del repagament farmacèutic anunciat per la ministra de Sanitat el dijous.

Quina valentia, que ferms són davant dels avis, on i quan la trobem tant gran fermesa quan els “mercats” ens ridiculitzen o quan el govern de Madrid ens ignora?

Homs ha volgut tancar així el debat, sobre si calia pagar més encara des de Catalunya i sobre aquesta qüestió ha insistit en “el tiquet moderador”, que entrarà en funcionament el pròxim 1 de juny, “era, segons aquest estadista??, precisament això una manera de moderar l'abús que hi ha en el consum de productes farmacèutics”.

Ja l'ha dita, com són els pobres, els avis, insaciables i tramposos! Sort en tenim del “govern dels millors” que ens vol convertir en alemanys amb pensions espanyoles, tot dient que a Alemanya el mínim és d'uns sis euros per recepta -a Catalunya serà d'un euro per recepta-, oblidant-se que la pensió mínima quadruplica la nostra!

Però no en tenen prou, Homs ha reiterat les crítiques llançades al conseller de Salut, Boi Ruiz, “el destructor de la Salut Pública” tot dient que les mesures del govern espanyol “són insuficients” i que són necessàries altres propostes per poder incrementar els ingressos, és a dir escanyar als pobres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada