divendres, 27 d’abril del 2012

Un comiat que m’ha portat a fer una reflexió sobre els serveis socials de la ciutat

Dijous a les dues tenia una cita al Centre Cívic Ter. La fins ara responsable del servei adreçat a la Gent Gran i a la Dependència feia una petita celebració per a comunicar-nos que es jubila parcialment i comença una nova etapa de la seva vida.

Un comiat que ha reunit a una bona part dels que estan treballant a primera línia en els serveis socials de la nostra ciutat, no me n'he estat de dirigir-los unes paraules d’afecte i m’he adreçat especialment a la Dolors fent-li sentit tota la meva admiració per tots els anys esmerçats al servei dels més febles de la nostra ciutat i a la seva especial facilitat per a treballar en equip.

Poc després d’entrar al govern de la ciutat el 2003 vam treballar en un diagnòstic sobre la gent gran i les seves necessitats, vam veure la necessitat de crear un servei específic que, en col·laboració amb els equips d’atenció primària, treballés en aquest àmbit. Després l’aprovació de la llei de la Dependència es demostrà que l’havíem encertat, fet que ens va permetre amb una eficàcia contrastada per la Generalitat, atendre sense llistes d’espera l’enorme quantitat d’usuaris que vam haver d'assumir.

Les polítiques socials de Girona foren un exemple a seguir i d’entre elles, l’atenció a la gent gran una de les joies de la corona. Avui una persona clau, la Dolors reduirà la seva implicació en el projecte. Fa unes setmanes vaig rebre una noticia molt diferent i desagradable, la Maite, una treballadora excel·lent que des del primer moment del projecte va estar amb nosaltres, va ser acomiadada pels actuals responsables de l’Ajuntament. Manca de sensibilitat, poca traça amb la gestió de recursos humans... Avui la Dolors l’ha recordat i he valorat el que costa fer un bon equip i la facilitat que dóna la ignorància per a desbaratar-ho. Aquest equip hauria de ser avui més ben tractat. També altres serveis que resisteixen i que necessiten aire i aigua.

Ha passat gairebé un any des que no tinc responsabilitats en aquest tema i he volgut marcar distància per deixar fer. Ara em veig en l’obligació en el futur de ser més insistent, i ho seré, quan després d’un any veig que sobretot s’ha deixat de fer coses i en canvi poques coses s’han fet... Tenir els millors serveis, i els de Girona ho són, no és suficient, calen recursos i una bona direcció, tant per a dirigir com per saber cap on t’has de dirigir.
Font: Girona.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada