dimecres, 16 de maig del 2012

El Ple del dilluns (2), el tren

Font: Diari de Girona

En el joc de despropòsits que ja fa temps ha esdevingut el culebrot dels trens, TAV i convencional en el seu pas per Girona, al Ple de dilluns vam veure un capítol que afortunadament va restar inacabat.

L’origen rau en les declaracions de l’inefable Morlán, antic president d’ADIF i actual diputat per Osca, que declarava fa pocs dies a un diari gironí que des del 2008 tenien el projecte constructiu del soterrament del convencional però no havien considerat oportú entregar-lo a l’Ajuntament de Girona. Plovia sobre mullat, la flamant diputada pel PP Veray ens havia dit no fa pas gaire que no existia, i els socialistes locals es contradeien de si era un projecte bàsic molt complert i sobre qui el tenia.

Per posar més llenya al foc i després d’un viatge llampec a Madrid de l’Alcalde per a veure el nou president d’ADIF, fent-li d’amfitriona la regidora-diputada del PP, Veray, sense dir-nos gaire res als portaveus, es va treure una moció de la butxaca i ens emplaçava al Ple del dilluns per a conèixer què li havien dit a Madrid. Poc abans del Ple el PSC ens va sorprendre amb una contra moció, amb tants punts que gairebé abastava fins a la mort del General Prim, personatge per cert del que tenim una placa al saló de Plens i que des del meu escó la veig com una advertència de que això de fer la pilota als governants des de casa nostra no és nou.

Així d’esquenes als ciutadans es volia obrir un fals debat entre CiU/PP i PSC per veure qui ho havia fet pitjor i tenir-nos entretinguts o en el meu cas amb vergonya aliena en un moment i amb uns arguments que no donen cap sortida al problema que avui en aquest tema tenim a la ciutat.

Vaig intervenir per a què es retirés i els companys de la CUP ho recolzaren amb la seva intervenció. Afortunadament l’Alcalde va tenir prou cintura per veure que entràvem en un camí sense sortida i no va caure amb la provocació d’un llarg monòleg que la portaveu socialista no se li va ocórrer res més que etzibar-nos.

Ara hem de ressituar aquesta qüestió i més enllà de reclamar ja el projecte i suggerir als socialistes que demanin excuses i/o exigeixin responsabilitats a qui ens ha enganyat, també a ells suposo, penso que el lloc adient per a fer una nova fulla de ruta és la propera Audiència Pública, perquè no solament els partits representats a l’Ajuntament han de treballar units, si és possible, cal que la ciutadania estigui present en el moll de l’os de les decisions. Bé, els propers dies en continuarem parlant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada