divendres, 18 de maig del 2012

El Centre de Menors de Montilivi, una altra víctima de les retallades

Font: el Punt Avui.

Un servei costa molt d’obrir, encara més consolidar-ho. Doncs bé, el Departament de Justícia ha decidit tancar el centre de menors Montilivi de Girona, després de més de vint anys de feina, adduint raons “d'optimització i de racionalització”, paraules claus que serveixen per a emmascarar el sentit real d’aquesta decisió, retallar com a resultat d’una decisió preconcebuda que afecta un cop més un servei públic.

Aquesta decisió es farà efectiva a primers de juny. Es redistribuiran pels altres centres de menors de Catalunya, tot i que diuen cap dels treballadors, la plantilla del centre de Montilivi està formada per 53, es quedarà sense lloc de treball. Els representants dels treballadors no ho tenen tan clar.

Qui digui que la delinqüència juvenil ha disminuït o menteix o és un ignorant. Qui cregui que l’objectiu de rehabilitar que té, en aquesta edat especialment, l’acció d’aquesta mena de centres no té importància o que l’amuntegament per a optimitzar recursos no l’afecta, és un irresponsable.

Estem cremant serveis i recursos que ens han costat molt i que si en el futur els hem de tornar a endegar costaran encara més. La frivolitat del discurs dominant, emmascarat per una falsa solemnitat que usa la imatge i el discurs de la por per a fer empassar a la ciutadania com inevitable el que és tan sols una decisió discutible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada