dimecres, 23 de maig del 2012

L’educació pública té qui la defensa!


Ha estat una jornada de mobilització, una jornada per la dignitat de l’escola pública. Important pel seu abast, pràcticament tots els sectors educatius de l’estat, i per la claredat de les reivindicacions que anaven més enllà de la restitució d’un poder adquisitiu molt minvat i unes condicions de treball precaritzades. Hem defensat un model educatiu, un sistema escolar democràtic que doni oportunitats i no que l’aboqui a la subsidiarietat de l’escola privada.

A aquestes alçades del curs, els descomptes, el maltracte i el cansament, no han estat fàcils les reunions a les escoles i instituts per a preparar la vaga. El sentiment d’injustícia era unànime, la forma era més discutida i el que cada persona li passa realment pel cap, en una societat que ha viscut una immersió individualista tant forta, un misteri.

Però el 22 a les sis de la tarda hem fet els ensenyants, la comunitat educativa a Girona, una gran manifestació, més enllà de les dades de la vaga, hi ha una gran indignació i un sentiment de que no pararem fins que no es retorni a l’escola pública i als seus docents els mitjans i la dignitat que ens mereixem.

Avui al meu Institut ens tornarem a trobar els companys i les companyes, uns hem fet vaga, els altres no, molts ens hem trobat a la manifestació. No ens dividirem, no ens farem retrets, cercarem fórmules per anar plegats en properes mobilitzacions.

Perquè cal que el ministre i la consellera ho tinguin clar: no ens deixarem trepitjar, no callarem. Que ho tinguin clar ell i ella, en el ministeri i la conselleria, sortiran del seu càrrec i nosaltres des dels nostres centres de treball aconseguirem el que ens proposem, perquè és bo per a la societat i no per a uns pocs, una escola pública de qualitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada