dissabte, 19 de maig del 2012

L’AP7 és la nostra N2 de pagament. Demà a les 12 protestem davant dels peatges!


El dilluns passat una moció oportuna de la CUP de suport a la campanya “no vull pagar", ens va permetre argumentar sobre l’abús dels peatges i la vergonya de la N2. També els “partits  d’ordre” després d’alambicades argumentacions van votar en contra.
Bé, anem per pams. A la pregunta de per què amb governs tant del PSOE com del PP, recolzats per CiU, tots aquests anys no s’ha desdoblat la N2? Aquests partits obviaven la resposta més senzilla, una autovia al costat de l’AP7 feia desaparèixer el negoci del segle per a Abertis! Tampoc responien a una altra obvietat, si l’AP7 està més que amortitzada per què no la convertim en l’autovia N2?
El sistema de partits “d’ordre” ha estat més amatent als lobbys, que han finançat les seves campanyes, que a la ciutadania. I la seva hipocresia ha estat un dels factors de la pèrdua de credibilitat de la política i els polítics pels ciutadans. Aquets sistema de partits fundat en la transició, basat en una llei electoral injusta que prima el bipartidisme i un sistema de finançament volgudament opac, ara es demostra un dels causants dels problemes que tenim.
La votació del dilluns demostra l’estreta complicitat de CiU i PP amb el “món dels negocis” i la enorme distància del PSC, anys llum, del projecte “Hollande”.
Aquest diumenge els que militem en partits, que ara la dreta, econòmica i mediàtica,  torna a anomenar “radicals” farem costat als ciutadans que de forma autònoma han dit que ja n’hi ha prou! I els peatges serien allò de “com a mostra un botó”.
Els gran canvis comencen quan els ciutadans diuen prou i impulsen una renovació o una refundació dels partits que els representen.  O els fan desaparèixer!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada