dijous, 14 de juny del 2012

Girona continuarà tenint el centre de menors a Montilivi. El Ple es va pronunciar amb claredat

Font: Diari de Girona

En una intervenció clara i molt ben documentada la Nuri Terés, en nom del nostre grup, va presentar una moció per deixar sense efecte la decisió de tancar el centre de menors de Montilivi per part del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

El Centre de Menors de Montilivi de Girona és l’únic centre educatiu d’aquestes característiques a tota la demarcació. Actualment té 30 places reconegudes (en tenia més però el Departament de Justícia al gener d’aquest any ha tancat un mòdul, reduint-lo a 30 places). Actualment hi treballen 49 treballadors/es del Departament de Justícia, 5 del Departament d’Ensenyament i 30 d’empreses externes. Segons dades oficials del mateix Departament de Justícia, l’ocupació global dels centres catalans és del 90%. Amb data 15 de maig, Montilivi té 26 joves dels 30 possibles.

No existeix cap informe tècnic del Departament de Justícia que avali el decreixement d’ingressos de menors. Ni de les conseqüències posteriors. Aquesta mesura no està inclosa en els pressupostos 2012, ni en els plans d’ocupació. És més, la Direcció General sempre va manifestar que no tancarien cap centre fins que no es modifiqués la Llei del Menor. 

A Girona s’està fent molt bona feina, educadors/es i treballadors/es especialitzats,... pocs conflictes generats. Girona no es pot permetre perdre un altre equipament. Vàrem perdre l’equipament dels Bombers perquè l’alternativa era d’àrea urbana, de proximitat a la ciutat. Perdre Montilivi és perdre un equipament i incrementar la inseguretat de la nostra població. Mirin, els 7 centres de menors del Departament de Justícia, estan distribuïts territorialment, de manera que n’hi ha 1 a cada demarcació (Girona, Tarragona i Lleida i 4 a les comarques barcelonines).

Per això vam portar aquesta Moció al Ple! Perquè volíem donar a conèixer la situació, perquè volíem que la ciutadania s’impliqués, que els grups polítics del Ple, com a representants dels gironins i gironines, apostin decididament per un equipament de la qualitat d’aquest i perquè l’aposta per als joves, siguin quins siguin els seus orígens, delictes, accions, són la força del nostre país i les segones oportunitats no són paraules sinó espais i professionals al seu costat.

La presència dels treballadors i treballadores ens va encoratjar i la decisió amplament majoritària del Ple aprovant la moció s’afegeix a la que el Ple del Parlament de Catalunya va aprovar fa pocs dies.

Tindrem, espero que per molts anys, tants com es necessiti, centre de menors a Montilivi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada