divendres, 8 de juny del 2012

Resum de les comissions informatives per al Ple de l’11 de juny

Font: forumcivic.cat

1. CI. Alcaldia

S'ha arribat a un acord a quatre bandes Generalitat, Diputació, Girona i Salt pel que fa a l’Espai d'Arts Escèniques i Visuals, conegut com “el Canal”. L'acord prendrà la forma de Consorci, la presidència serà rotativa entre els dos ajuntaments i la vicepresidència permanent per a la Diputació. El Canal tindrà la seu a la Coma-Cros de Salt, en un espai habilitat amb fons europeus. Temporada Alta i les produccions artístiques seran el marc d’aquest acord.

El projecte constructiu del tren convencional està en mans dels serveis tècnics, les dues fases del projecte del convencional tindran una durada d'execució de 36 mesos, tot fa pensar que una presentació estarà a punt per a l’Audiència Pública. Aquest mes de juny es pot produir una entrevista amb el Director General d'ADIF.

2. Promoció- Urbanisme

De la comissió d’urbanisme el tema més important ha estat Hipercor. Sembla que en el Pla general del 2002 no es van registrar el m2 que tenia de superfície. Això ho han dit davant d’en Ceide que era regidor d’urbanisme en aquella època… i no ho ha desmentit, senzillament que no ho recordava. Però aquest no es l’únic tema Hipercor, sembla que ens proposaran un canvi: Hipecor els ha dit que ha revisat l’estructura i que hi poden enquibir un pis mes, per tant no caldria urbanitzar al cim de la plaça salvador Dalí i aquesta es traspassaria a l’Ajuntament. Queda vigent el conveni (farien els mateixos m2) anterior i no s’ha de tornar res.

3. CI HISENDA

Es porta a Ple la nova comissió que es crea, per canvi de govern, per acabar la delimitació del terme municipal. Els recordem que queda pendent el castell de Sant Miquel.

S'estimen parcialment les esmenes de la concessió del trenet, pel que fa a rebaixar l'import de 40.000 a 34.000€ per a compensar els dies de pluja i fred que no sortirà. Diuen que han tingut en compte les nostres al·legacions i els criteris mediambientals superen els exigits per la Unió Europea.

Es proposen abonaments nous: per a pistes de pàdel i tennis de la Devesa.

Es proposen reduccions i abonaments a les piscines: se'ls va passar per alt a l'hora de l'aprovació de taxes!! La realitat que nosaltres prevèiem: una davallada en el nombre d'abonats!

4. CI CIUTADANIA

Increment del rebut de l'aigua en un 2.9%. L'empresa volia 6.95%. 2.9 és l’augment proposat per ACA. No hi estem d’acord: caldria congelar o al menys fer que pagui més qui més consumeix. Es decideix no fer provisió per a impagats i majors despeses de gestió. Si no surten els números es cobriran després amb números reals.

Deixalleries mòbils. Ja funcionen. Es contracten 2 de les noies d'abans, com nosaltres havíem suggerit. Mateix calendari. S'ha fet la propaganda igual que es feia abans.

S'ha reomplert l'estany del Parc del migdia. Van fer-ho tard i van haver de rescatar aneguets... i s'han portat a la Devesa!! Han trigat 10 dies en reomplir amb aigua del freàtic: 3.900 metres cúbics.

No es reomplirà el sortidor del Parc central. Per les obres del TAV s'ha fet malbé el desaigua! Per mosquit tigre (li rebatim i ens dóna la raó!!). Finalment diu que és perquè no es rentin els indigents. Demanem que es treballi amb els educadors de carrer de la Sopa...

Escorxador del Gironès. L'Agència de Salut pública divendres passat va fer aplicar la mesura cautelar d'aturar la línia oví i equí. Ara només es poden escorxar vedells. Cal solucionar les mancances però falta inversió. Queden 20 anys de concessió. S'han reunit amb el gerent i el consell d'administració i pretenen tornar a reunir la mancomunitat i fer-la activa.

Gossos. Es parla d'espais: parc del migdia, devesa, ... Calen tanques, llum, aigua...

Mobilitat: S'han eliminat 150 reductors de velocitat. Els treuran tots. Posaran radars a carrers perillosos per reduir la velocitat. Propera data de la Taula de Mobilitat: 3 juliol a les 8 al CC sant Narcís. Carril bici a pont de la Barca. Pendent anar a veure un dia possible zona d'aparcament per a La Marfà.

5. CI SERVEIS A LES PERSONES

Només ve el regidor Berloso. No té cap informació.

2 comentaris:

  1. Increíble que no hi hagi cap informació sobre l'atenció a les persones. senzillament surrealista. Amb la de coses que els passa a molts ciutadans i ciutadanes de Girona, no hi ha cap informació?

    ResponElimina
  2. Malauradament, avui per avu,i la passivitat s'ha instal.lat en la direcció de les polítiques socials de la ciutat.

    ResponElimina