Font: Gencat.cat |
La ciutat de Girona esdevé avui el punt de trobada internacional de l'emprenedoria. Així ho anuncien els mitjans de comunicació i ja se sap: quan una cosa es repeteix moltes vegades, no cal que sigui mentida; en aquest cas una mitja veritat, acaba esdevenint veritat absoluta.
La tercera edició del Fòrum Impulsa, organitzat per la Fundació Príncep de Girona, cerca sempre ponents de prestigi. L'astronauta Israel López-Alegría, l’escriptora infantil Elisabetta Dami, el jove David Karp creador de Tumbir o Jean Claude Rodríguez-Ferrera fundador de CAF. En un format que al meu parer converteix l’excepció de la regla en tesi generalitzable. Quants del joves oients, sense endolls familiars o d’altra mena, poden en el nostre país obrir-se futur?
"Alícia en el País de les Meravelles" seria el títol més apropiat. Això és el que els espònsors, les principals empreses i bancs que han creat la crisi a casa nostra i s’hi estant aprofitant, poden permetre al fòrum. Òbviament no permetrien un fòrum sobre les dificultats dels joves en un sistema depredador i corrupte que prima el benefici a curt termini, aquest objectiu de l’enriquiment per qualsevol mitjà. No serveixen les minoritàries solucions personals, cal una resposta col·lectiva, cal un nou model de societat, on els joves amb el seu entusiasme i capacitat en siguin protagonistes.
El govern de la Generalitat, lluint les medalles de les retallades, la casa reial, amb la seva vida exemplar de despeses pagades per tots, són la imatge real d’una oportunitat perduda. Però, aquesta fundació segueix la dita popular que el que mal comença, mal acaba. I per cert, a mi també em molesta que vingui l'anomenat príncep de Girona a casa nostra.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada