dijous, 30 d’agost del 2012

Anirà Millet a la manifestació de l’11 de setembre?

Font: 20minutos.es
Estic segur que no i, si ho intentés, el seu “careto” és prou conegut com per a què la seva rebuda fós el seu comiat.

Per què em faig aquesta pregunta, ès solament retòrica? Ès cert que té quelcom de provocació però, al meu parer, Millet exemplifica una espècie, una mena de xupòpters, que han proliferat a redós dels governs de Catalunya i d’entitats, molt honorables, que han tingut un pèssim control de qualitat.

Molts d’aquests “millets”, s’han aprofitat d’un cognom il·lustre o d'un “bon contacte” per a medrar i fer “negocis”. Ahir em referia als “Catalans de Burgos” per adjectivar als col.laboracionistes amb el Franquisme, recordeu que Burgos fou la capital de Franco fins acabar la Guerra Civil.

Uns i altres han representat juntament amb els polítics, que per acció u omissió hi han col·laborat, el pitjor del període autonòmic que s’obre el 1980. Bona part de la desconfiança i allunyament per l’acció pública, aquest no fiar-se de ningú i pensar que tothom para la mà i que no hi ha un pam de net, és la seva pitjor herència.

Tot i que el Millet conegut no vindrà, em preocupa els que, encara per descobrir, comparteixen el seu “modus vivendi” i que ara quan el negoci de l’autonomia ja no és el que era, s’apunten al que els economistes anomenen “futurs”.

Hi ha una vacuna, que és donar contingut a la proposta d'independència, oferir un model integrador per a la gran majoria però excloent per als “millets”. Que tingui a veure més amb Islàndia, com a renovació del model democràtic, que amb l’estat en el que encara som. Per això discrepo amb els que diuen que ara solament parlem d’independència i després quan ho aconseguim ja parlarem de com ens governem.

Solament un projecte compartit, integrador, socialment avançat, respectuós amb les llibertats personals i amb el medi ambient pot mobilitzar des dels aturats als empresaris productius. En el que hi càpiga gairebé tothom, menys els "catalans de Burgos" i els "millets", perquè un i altre són dos projectes incompatibles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada