Font: ccoo.cat |
La ronda Ferran Puig, el Pont Major, just en el tram on els edificis són propers a la carretera, el tram final del carrer de Barcelona i el carrer de la Creu són els principal punts negres de contaminació atmosfèrica de la ciutat de Girona.
Així ho revela un estudi sobre la qualitat de l'aire fet durant el 2011 que certifica que els valors en a la ronda Ferran Puig són de més del doble del valor límit.
Aquest estudi, fet per l'empresa 4sfera Innova per a l'Ajuntament de Girona, estava encarregat abans del canvi de govern. El primer es va fer el 2007 i fou el resultat d'un compromís de fer-lo cada any. Sembla però que alguns punts de mesura s'han canviat doncs ni Devesa, ni la plaça del Vi, ni el parc del Migdia són representatius de la contaminació produïda pel trànsit. Sí els que abans he esmentat i d'altres que hi eren en els anteriors: caldria introduir-los en el futur doncs són més rellevants.
L'informe també potencia el transport públic amb municipis veïns, així com l'ús de la bicicleta, el taxi, el bus o, en un futur, el tramvia.
Tenir dades és important i referma les polítiques de pacificació del trànsit i l’adopció de mesures per impulsar el transport públic. No és fàcil canviar les costums i més quan l’ús del cotxe té associat una component d’èxit personal.
Des del seixanta amb l’extensió de l’accés a l’automòbil per amplis sectors de la societat esdevingué símbol del “desarrollo” i aquesta mentalitat encara és vigent en amplis sectors.
Al bell mig d’una crisi què és profunda i persistent, solament ens en sortirem canviant de model i a la ciutat el tema de la mobilitat serà central. Prendrem un paper actiu en la redacció del nou Pla de Mobilitat de Girona, encoratjant a tots els sectors afectats a prendre la paraula.
No és solament un tema d’organitzar la mobilitat a uns costos econòmics i de convivència raonables, com mostra l’estudi que he esmentat, també és un tema de salut.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada