dimecres, 8 d’agost del 2012

Cadenats als contenidors? No, gràcies.



Foto: Aragirona.cat
El govern municipal de la nostra ciutat va posar en funcionament abans d’ahir el pla per posar cadenats als contenidors de cinc supermercats de Sant Narcís i Santa Eugènia per evitar que es remeni entre la brossa en busca de menjar.

No m’agrada la proposta. Ni pel fons -es tracta d'impedir a un col·lectiu heterogeni l’accés a aliments que ningú altre en farà ús i aniran a l’abocador- ni per la forma -un cadenat primer, després un contenidor amb un tancament especial-. A més, es desenfoca el problema, que no són els contenidors, sinó que hi ha gent que té gana i en fa ús.

Es tracta a més d’una mesura parcial, ni són tots els dels supermercats ni tots els que hi ha gent que cerca menjar o quelcom que pugui aprofitar. Solament  es remenen aquests contenidors? Molts dels que em llegiu ho veieu en els que teniu més a prop o en passejar per la ciutat, més d’una persona haureu trobat remenant–los o les papereres. També hi acabarem posant un cadenat?

No tinc ara responsabilitats en el govern municipal i respecto molt els que ara les tenen en aquesta matèria, no ha estat ni és fàcil lluitar contra la pobresa i assegurar serveis de qualitat i que arribin a tothom.  Si critico la mesura no és per fer politiqueria, és perquè crec que no serà eficaç i que pot crear més problemes que els que ara hi han.

Té més sentit obrir a Santa Eugènia-Sant Narcís un nou Centre de Distribució d’Aliments per permetre una major proximitat als usuaris d’aquesta zona i no col·lapsar el de Pedret. El responsable dels serveis socials recordarà que li vaig suggerir un lloc que reuneix les condicions i és assequible.
Aquesta és la via, els CDA, que dignifica una situació en la que viuen moltes, masses, famílies gironines, que a més és el resultat de la col·laboració de tots els agents locals que treballen en el tema. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada