divendres, 17 d’agost del 2012

Les treballadores d’Ecomed. Un exemple per una lluita que han de guanyar.



La plantilla d'Ecomed va tornar a manifestar-se ahir a Girona per protestar per l'impagament dels salaris per part de l'empresa que realitza la neteja dels edificis de la Tresoreria de la Seguretat Social i Hisenda. La mobilització va començar davant la delegació d'Hisenda de Girona, on es van encadenar cinc treballadors durant més de dues hores per exigir una solució a l'administració com a responsable subsidiària perquè “manté una empresa que vulnera els drets de les treballadores i treballadors –el 90% són dones i el 10% restant, homes– des de fa més de dos anys”.
Quan molta gent diu que no hi ha res a fer, l’exemple és la millor resposta. El que ens donen unes dones senzilles, que usen les seves mans per netejar el que altres embruten. Potser per això no es conformen amb la brutícia d’unes relacions laborals que tenen més d’estafa que de contracte laboral.
I quan hi ha gent que per ignorància o mala fe pregunta per a què serveixen els sindicats o desprestigien els mal anomenats “alliberats”,  jo els hi responc també amb l’exemple. El de la gent que conec, com en Pau, que no pot viure rodejat d’injustícia i que com es commou es mou per ajudar als altres.
En ple agost les treballadores (90% de la plantilla) d’Ecomed i els sindicalistes que els hi donen suport ens donen un exemple: no abaixar el cap davant de la injustícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada