dilluns, 27 d’agost del 2012

El tren de la Diada com a metàfora

Font: e-noticies.cat

Quedi per endavant que em sumo a la iniciativa de facilitar als ciutadans i ciutadanes de Figueres i Girona la possibilitat d’anar amb transport públic a la Diada. Tot i que proposaré a la Junta de Portaveus que siguem els partits i no l’ajuntament que abonem el dèficit previst.

No solament per qüestions mediambientals, que també, i per l’interès de la convocatòria, sinó que el fet té quelcom de projecte compartit, anar junts, en un viatge que porta de llocs diferents a una estació comuna, la independència.

Aquesta seria la primera metàfora, però se me n'ocorre més d’una.

Fixeu-vos que no és un viatge gratuït i, com no, s’imposa el copagament (deu ser que les misèries quotidianes de les polítiques econòmiques imperants no respecten ni la Diada).

Una altra és la incertesa del mitjà, RENFE, que no és sinònim de puntualitat i deixa al viatger el dubte de quan s’arribarà a port: a diferència del viatge a Itaca en aquest cas el més important és arribar a temps.

I la darrera, més que una metàfora és una contradicció, no tant perquè la convoquin dos alcaldes, que un és autonomista i l’altre és independentista, sinó perquè ambdós se senten més còmodes recolzant els seus governs amb el PP que no pas amb els altres companys de tren.

Bé, ni les contradiccions ni les metàfores m’impediran ser present l’11 de setembre a la manifestació a les 5 de la tarda a Barcelona.

2 comentaris:

  1. Caram Joan, vols dir que aniràs a la convocatòria de l'Esquerra Independentista? Això si que és una notícia i no que un parell de botiflers noliegin trens per anar a Barcelona. Ara que calla, deu ser un error no?

    ResponElimina
  2. Aniré a la convocatòria que fa la societat civil, com vaig anar a la presentació de l'ANC a Girona.

    ResponElimina