dijous, 23 d’agost del 2012

El nou Trueta de nou: l’alcalde planteja un fals dilema

Font: diaridegirona.cat

Unes declaracions de l’alcalde a ACN sobre el Trueta han tornat a posar en qüestió la construcció del nou hospital. No és nou: portem així des que CiU va formar govern a Catalunya i especialment quan després de les eleccions municipals aquesta coalició arribà a l’alcaldia de Girona.

El que és nou d’aquestes declaracions és justificar el no fer res amb una falsa dicotomia: o millorar els serveis o construir un nou hospital.

Falsa perquè en aquests gairebé dos anys de govern de CiU a la Generalitat no s’ha fet ni una cosa ni l’altra. Millor dit, s’han empitjorat els serveis retallant personal i mitjans i no s’ha posat ni un maó per a un nou edifici.

Falsa també perquè contraposa fer un hospital amb millorar els serveis, com si fer un hospital fos un luxe innecessari i al servei no li fes falta unes instal·lacions adequades.

Ja li vaig dir al Ple que podem adequar el pressupost a la major austeritat possible, que podem discutir el cronograma per a fer-ho factible i que amb rapidesa s’ha de remodelar les Urgències del vell hospital. Tots els que ens veiem obligats a anar-hi, jo no fa pas gaire, se’ns cau l’ànima als peus de la decrepitud de les instal·lacions.

Com alcalde ha de defensar uns serveis de salut i les seves instal·lacions a la ciutat dignes i si s’ha d’arrenglerar al costat d’algú és amb els ciutadans. A voltes cal dir No quan els governs, per afins que siguin, no responen a l’interès de la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada