divendres, 10 d’agost del 2012

Incineradora a Campdorà

Foto: Arnau Urgell


Ahir apareixia la noticia que l'Agència Catalana de Residus de la Generalitat de Catalunya està estudiant la possibilitat de fer una important inversió en l'actual incineradora de Campdorà de Girona per allargar la vida útil de la infrastructura i mentre no s'aclareix el futur del complex de residus que precisa la comarca del Gironès.
La incineradora, estrenada l'any 1984, està a la fi de la seva vida útil, malgrat les constants inversions que s'hi han anat fent, i si com diu l'actual alcalde accidental i responsable municipal de residus, Jordi Fàbrega, “la inversió podria vorejar els 40 milions d'euros, però seria una renovació que la deixaria gairebé com a nova”, podem dir adéu als compromisos a una planta de tractament integral que més enllà de la incineració ens permetia mantenir el compromís de reciclatge definitivament i a un preu de gestió raonable.
Es irònic que els que manifestaven a l’oposició el rebuig a la planta, CiU i PP,  ara en el govern, uns directament i els altres des de fora, consoliden a Campdorà la incineradora, és a dir la part més dura del projecte sense gaudir-ne de les avantatges.
A ningú se li escapa que si en aquests moments es posen quaranta milions d’euros en la incineradora, la tindrem a Campdorà anys i panys per amortitzar la inversió.
I dels residus que no s’incineren què en farem? Doncs a l’abocador amb uns costos astronòmics i amb data de caducitat. Ara bé el govern continuarà parlant de l’ubicació  amb els 27 municipis del Gironès, que ja estaven d’acord amb el projecte anterior,  ja que el complex de tractament de residus ha de donar servei a tota al comarca.
Viure per a veureu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada