dissabte, 7 de juny del 2014

La gent de la Torras surt al carrer, el seu camí és el nostre!


Els treballadors de Torras a Sarrià es mobilitzen, el seu es un crit que no podem més que compartir, el dret a treballar. A un treball digne quan l’empresa és viable, però qui ara en gaudeix de la propietat en te d'altres d’interessos i prefereix tancar i especular amb els terrenys.

No fa pas gaires anys es parlava de la fi de la lluita de classes, el sistema de l’estat del benestar, el creixement econòmic que el sustentava, permetia al capital tenir grans beneficis i compartir un xic d’aquests, via impostos, amb la majoria treballadora. Tot un seguit de lleis, a redós de la competència entre blocs fins al 1991, blindaven els drets laborals. Tot això amb la crisi del 2008 a saltat pels aires!.


Res, cap mercaderia, te valor sense que hi hagi treball humà, l’enginy i la gestió eficaç es sustenten en el valor treball. I aquest valor i la distribució del benefici marquen la justícia o injustícia social. De nou la injustícia i la cobdícia més desenfrenada s’ha colat en la nostra societat per la porta falsa de la por i solament podem tancar-la amb la consciència i la mobilització social.

Proposarem al Ple del dilluns a Girona fer una comissió del dos ajuntaments i els representants dels treballadors per assegurar el major suport social a les justes reivindicacions de que la Torras no es pot tancar, per present i per futur. Soc  conscient que hi ha més empreses que es troben en dificultats, per això crec que la lluita de la Torras pot ser un símbol, per donar un tomb a la lògica perversa del capital especulatiu. Si guanya la Torras guanyem tots!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada